Slide

  • Elder Sign Drustvene igre
  • Drustvene igra Zombicide
  • Dungeons & Dragons Drustvena igra
  • Elder Sign Drustvene igre
  • Karticna igra Yu Gi Oh Srbija

Toscana

Cena: 1 000 RSD

Dobrodošli u društvenu igru "Toscana"! Igra sa jedinstvenim pravilima u kojoj, oba igrača imaju 16 pločica (koje su podeljene u 8 kvadrata u 2x4 mreži). Kvadrati prikazuju crvene krovove ili sive plaze. Jedan set, koji koristi igrač na krovu, ima krovove na 6 od 8 kvadrata na svakoj pločici. Drugi set, koji koristi igrač 'plaza', ima plaze na 6 od 8 kvadrata na svakoj pločici. Svaki igrač premešta svoje gomile pločica i stavlja ih ispred njih. (Tako možete da vidite šta će biti sledeća ploča vašeg protivnika.) Pločice će biti postavljene na 17x17 ploču.
Igrači postvljaju pločice na ploču s nekoliko ograničenja položaja:
1. Prva pločica mora da pokriva središnji kvadrat ploče.
2. Kasnije pločice moraju biti postavljene tako da bar jedan kvadrat boje igrača dotakne kvadrat igrača boje na prethodno postavljenoj pločici.

Cilj je da se do kraja igre formira što veća površina povezanih krovova ili plaza. Svaka pločica koju imate u vezi sa tim ima jedan poen. Svaki igrač određuje pločice u svojoj najvećoj grupi, a igrač sa najvećim ukupnim brojem pobeđuje! Jedina druga karakteristika igre je veto. Svaki igrač ima mogućnost da "stavi veto" protivnikovog igrača jednom po utakmici. Čip je jednostavno postavljen na vrh pločice na vrhu vašeg protivnika, što znači da "negirate" tu pločicu. Pločica se nalazi na dnu svog špila i verovatno nikada neće dospeti do vrha tokom igre. Ova društvena Igra je vrlo jednostavna za učenje i igra se brzo - 20 do 30 minuta.

Nagrade i priznanja:

2002 International Gamers Award - General Strategy: Two-player Nominees
2001 Spiel der Spiele Hit für Zwei Recommended

Predlažemo i ove igre

Uz ovaj artikl Vam predlažemo i sledeće: